fbpx
skip to Main Content

Brazapi

Exclusief Dealerschap

De high-tech werf van Elica Yard geeft een tweede leven aan de legendarische catamarans van Brazapi en leggen de lat steeds weer hoger. De geschiedenis van Brazapi begon ruim 20 jaar geleden in de Belgische stad Gent. Na een omzwerving in Sri Lanka heeft de werf haar thuis gevonden aan de oevers van de Donau bij de Elica yard.

De Brazapi-range is ontworpen op de tekentafel van de befaamde performance catamaran ontwerpers Erik Lerouge, Frank de Rivoyre en Jan Verroken. De modellen zijn ontworpen voor wereldreizen en snelheid, en bezitten het vermogen om de deining en golven in ruwe omstandigheden te absorberen. De Brazapi-catamarans bezitten een aantal eigenschappen die centraal staan in het ontwerp: sterk, zeewaardig, licht en luxueus. Deze eigenschappen zijn cruciaal voor grote trips en geven de bemanning vertrouwen in het schip. De doordachte uitrusting van deze multi-hulls maken het zeilen, zelfs met een kleine crew, zeer gemakkelijk.

De Brazapi-catamarans onderscheiden zich van de andere merken door een aantal kernprincipen te handhaven: constructieve integriteit, veiligheid, cardan-stuurinrichting en een roterende koolvezel mast Deze kernprincipen worden toegepast in ieder model Brazapi catamaran.

CONSTRUCTIEVE INTEGRITEIT

De Brazapi catamarans worden gebouwd met epoxy en gegoten in een vacuüm. Doordat de epoxyhars gelijkmatig en volledig verdeeld wordt over de glasvezelmatten in een vacuüm, wordt een sterke en lichte constructie gerealiseerd. De glasvezelmatten die worden toegepast zijn directioneel waardoor het laminaat (glasvezelmat + epoxy) niet buigzaam is. Op een aantal plaatsen wordt extra directioneel glasvezel toegepast om de constructie te verstevigen.
Bij de Elica Yard is een speciale tafel ontwikkeld waarmee de verstevigingsschotten in een enkele gang gelamineerd kunnen worden zodat er geen zwakke verbindingen kunnen ontstaan. De lineair gepositioneerde vezels vangen de krachten op zodat de constructie sterker en lichter is.
De verstevigingsschotten worden met een epoxy en glasvezelverbinding in de romp bevestigd. Deze verbinding zorgt ervoor dat de krachten gelijkmatig verdeeld worden over de romp. Het toepassen van meerdere verstevigingsschotten zorgt ervoor dat de boot stijver, sterker en sneller is. Door het toepassen van de juiste techniek wordt de boot niet zwaarder.
Een aantal van de schotten is waterdicht, zodat in geval van een aanvaring, het water niet in de andere compartimenten loopt.

VEILIGHEID

Bij het bouwen van de catamarans wordt een aantal vuistregels toegepast om de veiligheid van ieder gebouwd schip te waarborgen;

  1.  Oog voor detail in iedere fase, van ontwerp tot uitvoering, zonder concessies te doen aan de snelheid.
  2. Als een van de pioniers van vacuüm infusie wordt dit gebruikt zoals het bedoeld is: voor een steviger eindresultaat.
  3. Ook als de boot veel water binnenkrijgt zal deze altijd blijven drijven en kun je te allen tijde aan boord blijven.
  4. De elektrische bedrading is dubbel uitgevoerd, minimalistisch en simpel.
  5. De boot beschikt over een veiligheidsharnas tegen de kajuit, zodat het vrijwel onmogelijk is overboord te vallen.
  6. Ramen zijn voorzien van een ontsnappingsgrendel.
CARDAN-STUURINRICHTING

De catamarans zijn voorzien van een cardan-stuurinrichting waarmee een fysieke koppeling is gerealiseerd tussen de besturing en de bestuurder. Deze stuurinrichting is zeer stabiel en daarnaast houdt de cardan-stuurinrichting rekening met het Ackermann-principe. Dit houdt in dat de roerbladen automatisch gecorrigeerd worden zodat de juiste hoek bereikt wordt in de roerbladen.

ROTERENDE KOOLSTOFVEZEL MAST

Voor Brazapi is alleen het beste goed genoeg. De mast is lichter, stijver en kan meer zeil verdragen. Doordat de mast roterend is, worden de prestaties van de boot aanzienlijk verbeterd. De vleugelvormige mast heeft een inherent voortstuwende werking waardoor deze ook gebruikt kan worden als stormzeil. De Brazapi-range is uitgerust met een Park Avenue giek waarmee het grootzeil opgevangen kan worden.

Schroom niet met vragen, maar zoek contact.
Bel of mail:

DONDRA 33

De Dondra 33 is misschien wel de kleinste uit de familie, maar dit betekend niet dat hier compromissen zijn gedaan in het ontwerp. Deze multi-hull is een zeewaardige catamaran waarmee de ruigste zeeën bevaren kunnen worden. Klein genoeg om alleen mee te varen, ruim genoeg om familie en vrienden te verwelkomen.

De Dondra 33 is de perfecte boot voor kortere trips op zee, of om voor langere tijd aan boord te verblijven; de boot is geschikt voor 4 personen.

DONDRA 44

Of het gaat om lange afstanden afleggen, of kortere zeiltrips vanuit uw thuishaven, de Dondra 44 kan overal in voorzien. De Dondra 44 is gemakkelijk alleen te zeilen, maar beschikt over voldoende ruimte voor familie en vrienden. Met een bouw van glasvezelepoxy is ze niet alleen heel sterk, maar ook zeer licht.

DONDRA 50-52

Comfort en snelheid omschrijven de Dondra 50. De catamaran heeft alles wat van een luxe catamaran verwacht kan worden. door het toepassen van hoogwaardige materialen en moderne technieken is de Dondra 50 uitzonderlijk licht.

De boot heeft weinig wind nodig om te zeilen (3 knopen snelheid bij 3 knopen wind) en is in de juiste omstandigheden zelfs sneller dan de wind! Door de toepassing van epoxy en kevlar in de constructie is de boot zeer sterk en goed bestand tegen onverwachte omstandigheden.

DONDRA SILISTRA 69

De Dondra Silistra 69 is het resultaat van meer dan 15 jaar onderzoek en experimenteren. De catamaran is gebouwd van carbon-epoxy, waardoor ze uitzonderlijk licht is; heeft een roterende carbon vleugelmast; en het interieur kan naar smaak ingericht worden.

DONDRA PUZZLE 33-44

Altijd al uw eigen schip willen bouwen? De Dondra Puzzle is een ware doe-het-zelf catamaran en wordt geleverd als bouwpakket. Alle onderdelen worden geleverd met een handleiding om deze zelf te assembleren.
Na de bouw is het mogelijk een CE-certificaat van uw boot te verkrijgen. De Dondra Puzzle zijn verkrijgbaar in de modellen 33 en 44.

DONDRA QTC

De Dondra QTC staat voor Quiet Traveling Companion en kan uitgevoerd worden als een 44 of 50 voets catamaran. De breedte van dit model is afgestemd om over de meeste rivieren en kanalen te kunnen varen, zoals Canal du Sud in Frankrijk.

De QTC wijkt ook in indeling af van de andere catamarans in de Dondra-range waardoor deze ook zeer geschikt is voor langere reizen. De boot heeft een relatief lage mast welke simpel te strijken is waardoor bruggen met een lage doorvaarthoogte geen probleem zijn.

Exclusief Dealerschap

Huismerken

100% geloof en vertrouwen in kwaliteit. Dat is het criterium. We kiezen premium brands die alleen zichzelf kunnen verbeteren, consessieloos.
En brands die om diezelfde reden voor More 2 Sea kiezen. We geloven niet in volle verkoopsteigers met hagelnieuwe schepen die toevallig precies alles hebben wat u wenst. Liever begeleiden wij u op de werf om al uw wensen optimaal te vertalen. Met resultaat. Het schip van
uw dromen.

Dondra Catamarans

Gij, Zeeland, zijt ons eigen land, Wij dulden hier geen vreemde hand, Die over ons regeeren zou, Aan onze vrijheid zijn wij trouw. Wij hebben slechts één enk’le keus: ‘Oranje en Zeeland!’ da’s de leus! Zoo blijven wij met hart en mond, Met lijf en ziel: goed Zeeuwsch goed rond.

Marlin Trimaran

Het land, dat fier zijn zonen prijst, En ons met trots de namen wijst, Van Bestevaer en Joost de Moor, Die blinken zullen d’eeuwen door; Waarvan in de historieblaên, De Evertsen en Bankert staan, Dat immerhoog in eere houdt, den onverschrokken Naerebout.

Omaya Catamarans

Gij, Zeeland, zijt ons eigen land, Wij dulden hier geen vreemde hand, Die over ons regeeren zou, Aan onze vrijheid zijn wij trouw. Wij hebben slechts één enk’le keus: ‘Oranje en Zeeland!’ da’s de leus! Zoo blijven wij met hart en mond, Met lijf en ziel: goed Zeeuwsch goed rond.

Contact

Over ons

More2Sea bedient alle klanten in de Benelux vanuit haar thuishaven in Marina Kamperland. Vanaf oktober openen wij een extra locatie in het Antwerp Nautical Center. Vanuit deze nieuwe watersport hub in het centrum van Antwerpen, tillen wij de dienstverlening naar een nog hoger niveau. Wij werken hier samen met onze partners zodat u alle facetten van de watersport kan vinden onder één dak.

Bel of mail:

Piet en Thijs

Het vaste team van More2Sea bestaat uit Piet Smet en Thijs Hillebrand. Samen met een team van betrouwbare partners hebben we een schat aan ervaring in de werelden van de pleziervaart en wedstrijdzeilerij. Het combineren van kennis en ervaring in deze werelden leidt tot een ijzersterk team dat volledig voor u klaar staat.

Back To Top