fbpx Ga naar hoofdinhoud

IY11.98 Scugnizza wint de Copa del Rey: eerste Italiaanse boot die twee keer wint

Enzo De Blasio, de eigenaar en stuurman van de wereldberoemde IY 11.98 genaamd “Scugnizza”, deelde verheugd mee dat ze voor het tweede achtereenvolgende jaar de prestigieuze Copa del Rey hebben gewonnen. Ze triomfeerden in de ORC3-klasse, waarbij ze een indrukwekkende reeks overwinningen behaalden in de laatste races: maar liefst zes opeenvolgende eerste plaatsen, met een indrukwekkende voorsprong van 22 punten op de tweede plaats. Het team, onder de bekwame leiding van Enzo De Blasio zelf, tacticus Diogo Caiolla en andere bemanningsleden zoals Umberto en Antonio Coppola, Andrea Ballico, Andrea Bussani, Nevio Sabadin, Nikolaus Matteo Mascoli, Francesco Murillo, Mario Prodigo en Francesco Russo, vierde deze overwinning met emotie en trots. De hoogtepunten werden versterkt door het feit dat de Copa werd uitgereikt door Koning Felipe VI van Spanje, een ervaren zeiler zelf (en de schipper van de TP 52 Aifos, tweede in ORC 1). De koning deelde persoonlijk de trofee uit, wat de vreugde en betekenis van de overwinning verhoogde.

De heer De Blasio uitte zijn dankbaarheid aan de organisatoren van de Copa del Rey, prees het uitzonderlijke wedstrijdparcours en het perfecte weer. Hij benadrukte dat Mallorca volgens hem de beste locatie is voor zeilwedstrijden van dit kaliber. Naast het succes van Scugnizza waren er ook uitstekende prestaties van andere teams uit de Italia Yachts-familie. IY 9.98 “Lassal”, onder leiding van Gonzalo Calvo, behaalde een sterke tweede plaats op het podium in ORC4. Het was een opmerkelijke prestatie, vooral gezien het feit dat het team voor het eerst samen racete. IY 11.98 “Geex”, gestuurd door Lucas Massa en Rodrigo Funes, eindigde op een verdienstelijke vierde plaats in het algemeen klassement, gevolgd door “To Be” van Stefano Rusconi.

Al met al was de Copa del Rey een bron van vreugde en tevredenheid voor het Italia Yachts-team, en de indrukwekkende prestaties getuigden van de inzet, vaardigheden en passie van alle betrokkenen op het wedstrijdparcours.

Deel dit bericht op:

nieuws

Lezens(w)aardig

Het geheim van de Italia Yachts 43 Veloce

Italia Yachts presenteert met trots de IY43 Veloce, een motorjacht dat de wereld van luxueuze…

lees verder
Italia Yachts 14.98 is Boat of the Year

We zijn verheugd aan te kondigen dat de Italia Yachts 14.98 is uitgeroepen tot Boat…

lees verder
IY11.98 Scugnizza wint de Copa del Rey: eerste Italiaanse boot die twee keer wint

Enzo De Blasio, de eigenaar en stuurman van de wereldberoemde IY 11.98 genaamd "Scugnizza", deelde…

lees verder
Italia Yachts presenteert eerste motoryacht IY43

De IY 43 Veloce is de eerste in de serie motorboten van Italia Yachts. De…

lees verder

Contact

Over ons

More2Sea B.V.

More2Sea, uw betrouwbare scheepsmakelaardij, heeft twee strategische locaties in Antwerpen en Kamperland. Met ons uitgebreide aanbod aan diensten en expertise helpen we u bij de aankoop en verkoop van schepen. Vanuit onze vestigingen bieden wij een persoonlijke service en begeleiding, waarbij uw maritieme dromen werkelijkheid worden.

Bel of mail:

Piet en Thijs

More2Sea heeft een deskundig team onder leiding van Piet Smet en Thijs Hillebrand. Samen met betrouwbare partners hebben we een schat aan ervaring in zowel de pleziervaart als de wedstrijdzeilerij. Door deze kennis en ervaring te combineren, vormen we een ijzersterk team dat volledig voor u klaar staat. Of u nu op zoek bent naar advies bij de aankoop van een schip, verkoopbegeleiding nodig heeft of op zoek bent naar expertise in wedstrijdzeilen, wij bieden een uitgebreide service om aan al uw maritieme behoeften te voldoen.

Back To Top