fbpx Ga naar hoofdinhoud

Italia Yachts 9.98

POWERFUL AND BALANCED

Italia Yachts 9.98

POWERFUL AND BALANCED

De Italia Yachts 9.98 is een opmerkelijke zeilboot die uitblinkt in prestaties en elegantie. Met zijn gestroomlijnde ontwerp en geavanceerde constructie biedt dit jacht ongeëvenaarde snelheid en wendbaarheid op het water. De Italia Yachts 9.98 heeft ook indrukwekkende prijzen gewonnen, waaronder de “European Yacht of the Year 2014” in de categorie “Performance Cruiser”. Bovendien heeft het schip de “Sail Magazine Best Boats 2015” onderscheiding ontvangen. Deze prijzen getuigen van de uitmuntendheid en het vakmanschap dat in elke Italia Yachts 9.98 wordt geïnvesteerd. Ontdek een wereld van zeilplezier en succes met de bekroonde Italia Yachts 9.98.

EEN ZIEL, TWEE GEZICHTEN

BELLISSIMA & FUORISERIE

Met de Italia 9.98 zeil je sneller en veiliger. Als meervoudig wereldkampioen op het ORC World Championship is de Fuoriserie een pure racer. De Bellissima uitvoering kan ook gebruikt worden als racer, maar ook als relaxte cruiser.

bekijk alle specificaties

HIGHLIGHTS

Exterieur
IY-9.98

Het dek en de opbouw zijn ontworpen om de windweerstand te minimaliseren, terwijl wordt gegarandeerd dat bewegen buiten de kuip veilig en gemakkelijk is. Afgeschuinde randen zorgen ervoor dat de lijnen zowel aantrekkelijk als functioneel zijn, en efficiëntie wordt benadrukt door de hoge boeg die zorgt voor een drogere rit voor bemanning en helm. Dit wordt allemaal bereikt zonder concessies te doen aan opbergvakken op het dek of de ruimte eronder. Het verkrijgen van eerlijke lijnen op het dek is van groot belang geweest voor het ontwerpteam, dat een functioneel, ergonomisch efficiënt en veilig dek heeft ontworpen dat geschikt is voor zowel racebemanningen als familiezeilers.

Extern verschilt Bellissima van Fuoriserie door de twee stuurwielen, de kuipbanken in synthetisch teak en de geïntegreerde boegspriet.

Interieur

Het moderne uiterlijk hieronder is licht, helder en luchtig, gekenmerkt door een gepolijste gelcoat-afwerking die oppervlakken aantrekkelijk en functioneel maakt voor racen. Innovatieve stoffen kasten zijn verwijderbaar om de verplaatsing in racemodus te minimaliseren. Een aantrekkelijke antislipcoating is gebonden aan de mariene multiplex vloeren van de hut.

Alle kajuitdeuren hebben aluminium frames voor een grotere duurzaamheid. De kaartentafel aan stuurboordzijde staat tegenover de kombuis, uitgerust met een gootsteen, een ruime koelkast en een cardanisch 2-pits fornuis.

Layout

De IY 9.98 is geschikt voor lange cruises en vult de opwindende zeilprestaties aan met een verfijnd, zorgvuldig vervaardigd en gastvrij interieur. Beide versies hebben twee hutten – één voorin en één achterin, een achterste toilet, een open centrale salon, een kombuis en een comfortabel navigatiestation.

SPECIFICATIES

Naval architect

Matteo Polli /Italia Yachts

Interieur design

Kristian Macchiut (KMD)

Exterieur design

Kristian Macchiut / Matteo Polli

Constructie

Matteo Polli / Italia Yachts

Totale lengte

10.3 m | 11.3 m

Romp lengte

9.98 m

Lengte waterlijn

9,4 m

Maximale straal (beam)

3.54 m

Standaard diepgang

1.9 m

Waterverplaatsing

4.700 kg | 5.000 kg

Grootzeil

37 m2

Kluiver

32 m2

Spinnaker

84 m2

Gennaker

105 m2

Standaard motor

20cv

Optionele motor

30cv

Brandstof capaciteit

60 l

Watertank

110 l

CE Category

RINA categoria A

GPH ORC

– | 625 – 630 sec/m

IRC TCC

– | 1.015 – 1.025

BROCHURE

Ontvang direct meer informatie over de Italia Yachts 9.98
  CONTACT

  Uithaven 6
  4493 PK Kamperland

  PRAKTISCH

  KvK: 82401527
  BTW: NL862454682B01
  IBAN: NL34 RABO 0367 6081 03

  Back To Top