fbpx Ga naar hoofdinhoud

Italia Yachts 14.98

PLEASURE & PERFORMANCE

Italia Yachts 14.98

PLEASURE & PERFORMANCE

De Italia Yachts 14.98 is een ongeëvenaarde krachtpatser op het water. Met zijn imposante afmetingen en superieure constructie biedt dit jacht ultieme prestaties en comfort. Het indrukwekkende ontwerp combineert stijl en functionaliteit op harmonieuze wijze, met een ruime cockpit en een luxueus interieur. De Italia Yachts 14.98 is ontworpen om te schitteren in zowel langeafstandscruises als zeilraces, met geavanceerde zeiltechnologie en uitstekende zeileigenschappen. Geniet van een vlekkeloze zeilervaring, ondersteund door hoogwaardige materialen en innovatieve systemen. De Italia Yachts 14.98 belichaamt de perfecte balans tussen prestaties, comfort en elegantie, waardoor het jacht de ultieme keuze is voor zeilliefhebbers die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring op het water.

DE CHARME VAN PLEZIER

BELLISSIMA & FUORISERIE

Dankzij haar loodrechte boeg en achtersteven en een zeer klein nat oppervlak, heeft de Italia Yachts 14.98 een dynamische lengte die essentieel is voor topprestaties, zowel tijdens racen als cruisen. De Italia Yachts 14.98 kan moeiteloos aanzienlijke snelheden bereiken in de lichtste winden en biedt totale controle en voorspelbaarheid zodra de wind opsteekt. Haar opklapbare spiegel dient als een comfortabele stuurmansbank terwijl ze onderweg is, en verandert in een breed zwemplatform tijdens het ankeren.

bekijk alle specificaties

HIGHLIGHTS

Exterieur

De lijnen van de IY 14.98 tonen een boot met een race-DNA, maar ook ideaal voor cruisen. Met zijn ruime exterieur ontworpen voor het gezin, met een typisch Italiaanse flair en stijl, waar aerodynamica samensmelt met de volle smaak van Made in Italy. De romplijnen zijn gestroomlijnd, met een vlakke achtersteven die een comfortabel éénstaps zwemplateau bevat. Alle manoeuvres kunnen eenvoudig worden uitgevoerd vanuit de cockpit, en de ingebouwde uitsparingen zorgen ervoor dat het dek vrij blijft van lijnen en apparatuur.

Voor het grootste gebruiksgemak is er in de Bellissima-versie de mogelijkheid om de zelfkerende fokrails te kiezen die in het dek zijn ingebouwd, waardoor directe koerswijzigingen mogelijk zijn met slechts één commando van de stuurman.

Interieur

De interieurs van de IY 14.98 zijn het resultaat van een nauwkeurig ontwerpproces, ideaal voor zeilers die van racen houden maar geen afstand willen doen van de ruimte en volumes die typerend zijn voor een comfortabel jacht voor lange cruises. Het interieurontwerp is beschikbaar in drie verschillende opties, met twee of drie toiletten en ruime opbergruimtes die zijn ontworpen voor familiecruises. In de standaardversie is de salon uitgerust met een eettafel en een U-vormige zithoek, evenals een tweede bank aan de tegenovergestelde zijde. De kombuis bevindt zich aan stuurboordzijde, volledig uitgerust en integreert perfect in de leefruimte.

Layout

Het is de laatste uitdaging van Italia Yachts: het creëren van een boot die zowel stijlvol als zeewaardig is. Twee zielen verenigd, zonder concessies te doen aan esthetiek of kwaliteit, met als doel hoger te mikken op het gebied van ontwerp en techniek. Een boot gebouwd voor de meest veeleisende zeilers, die van racen houden en details en afwerking op het hoogste niveau waarderen, zowel in het interieur als exterieur, in lijn met de stijl van het merk: eenvoudig, functioneel en veelzijdig voor cruisen of racen. De IY 14.98 is de eerste echte stap voorwaarts naar een ander type klant.

SPECIFICATIES

Naval architect

Cossutti yacht design

Interieur design

Arbore & Partners / Emanuele Pillon

Exterieur design

Cossutti yacht design

Constructie

Cossutti yacht design

Totale lengte

16,3 m | 15.55 m

Romp lengte

14,54 m

Lengte waterlijn

13,48 m

Breedte

4,34 m

Standaard diepgang

2,5 m

Waterverplaatsing

11.000 kg | 12.000 kg

Grootzeil

76 m2 | 73 m2

Fok

58 m2 | 58 m2

Spinnaker

200 m2

Gennaker

232 m2 208 m2

Standaard motor

60 cv

Optionele motor

75 cv

Brandstof capaciteit

325 l

Watertank

510 l

CE Category

RINA categorie A

BROCHURE

Ontvang direct meer informatie over de Italia Yachts 14.98
  CONTACT

  Uithaven 6
  4493 PK Kamperland

  PRAKTISCH

  KvK: 82401527
  BTW: NL862454682B01
  IBAN: NL34 RABO 0367 6081 03

  Back To Top