fbpx Ga naar hoofdinhoud

Italia Yachts 16.98

comfort and timeless style

Italia Yachts 16.98

comfort and timeless style

De Italia Yachts 16.98 is een opmerkelijk zeiljacht dat luxe en prestaties combineert op een ongeëvenaard niveau. Met zijn indrukwekkende lengte en innovatieve ontwerp biedt dit jacht een overvloed aan ruimte en comfort. Het is ontworpen met oog voor detail en met hoogwaardige materialen, waardoor het een lust voor het oog is. De Italia Yachts 16.98 staat bekend om zijn uitstekende zeilprestaties, met geavanceerde zeiltechnologie en een optimale balans tussen snelheid en stabiliteit. Dit jacht is gemaakt voor langeafstandscruises en biedt een ongeëvenaarde zeilervaring voor degenen die op zoek zijn naar avontuur en luxe op het water. Ontdek de perfectie van de Italia Yachts 16.98 en laat u betoveren door zijn schoonheid en kracht.

eindeloos genoegen

BELLISSIMA

Bij het ontwerpen van de Italia Yachts 16.98 komt de traditie van de geweldige oceaanracers tot leven en wordt deze bijgewerkt met de nieuwste hydrodynamica. De Italia Yachts 16.98 is echt een blauw-water cruiser, ideaal voor lange afstanden. Het combineert prestaties, comfort en tijdloze stijl en belooft een veilige aankomst, zelfs onder zware omstandigheden. Met de Italia Yachts 16.98 krijg je een veelzijdige boot met de snelheid van een snelle cruiser. Ze gedraagt zich als een zeeboot, maar heeft toch klassieke en originele lijnen. Kortom, een zeiljacht dat gemakkelijk te varen is, zelfs met een familiecrew, perfect voor lange ontspannen tochten en alles wat een zeilboot te bieden heeft.

bekijk alle specificaties

HIGHLIGHTS

Exterieur
Italia Yachts - IY-16.98

Het dekontwerp doet denken aan een maxi-jacht. Dit zorgt voor uitgestrekte ruimtes vrij van apparatuur: een aparte cockpit, gangboorden en grote zones om te zonnebaden. Alle uitrusting is van de hoogste kwaliteit, te beginnen bij de lieren voor het trimmen van de fok en grootzeil, die perfect gedimensioneerd zijn. Alle lieren kunnen elektrisch worden aangedreven. Achter de sturen kan een vlak en helder oppervlak volledig worden toegewezen aan een zonnebadzone, direct in verbinding met de zee.

Interieur

Diverse indelingen zijn beschikbaar, waarvan sommige met een grote eigenaarshut aan de achterzijde. De verschillende opstellingen variëren van twee tot vier hutten, inclusief die met een bemanningscabine voorin met wastafel en toilet. De stijl, strak en lineair, is gebaseerd op gecoate oppervlakken in natuurlijk hout, afgewisseld met delen gelakt in het wit, om optimale helderheid te garanderen en tegelijkertijd een warme en gezellige sfeer te behouden. De gedetailleerde elementen omvatten het gebruik van gepolijst staal. Talrijke handgrepen en de ruimte tussen het meubilair, nooit te groot, samen met het volledige ontbreken van scherpe randen, zorgen ervoor dat men zich tijdens het zeilen met hoge hellinghoeken in totale veiligheid kan verplaatsen. De werf staat toe dat meubels, materialen, afwerkingen en indelingen worden aangepast naar wens.

Layout

Het ontwerp van het kajuitdak kenmerkt de boot en vertegenwoordigt sterk het kenmerk van de werf. Het onderscheidende ontwerp van de patrijspoorten wordt verder benadrukt door de aanwezigheid van verschillende niveaus die beweging geven aan het gehele profiel. Het rooster op de bovenrand geeft een vleugje exclusiviteit en verbergt andere patrijspoorten. Het kajuitdak is ontworpen om de opslag van de buiskap en alle lijnen mogelijk te maken, die verzonken lopen tot aan de lieren. Het centrale gedeelte van het kajuitdak is perfect om te zonnebaden; aan elke kant bevinden zich de rail voor de fok, met aanpassingen die naar de kuip worden teruggestuurd, voor optimale lijnhoeken. De talrijke luiken zijn allemaal verzonken in het dek. Het ankersysteem voorziet in een ankerlier voor een anker dat op een stalen boegrol is geplaatst. De licht hellende boeg komt ten goede aan de ankermanoeuvre. Een boegspriet kan worden geleverd, evenals een draaibaar systeem dat de hele ankerarm verbergt. De door het dek lopende fokkeval en inklapbare bolders benadrukken de netheid van het hele gebied.

SPECIFICATIES

Naval architect

Matteo Polli / Italia Yachts Design team

Interieur design

Arbore & Partners / Emanuele Pillon

Exterieur design

Matteo Polli / Italia Yachts Design Team

Constructie

Cossutti yacht design

Totale lengte

17,1 m

Romp lengte

15,98 m

Lengte waterlijn

14,3 m

Maximale straal (beam)

4,85 m

Standaard diepgang

2,9 m

Waterverplaatsing

17.000 kg

Grootzeil

93 m2

Fok

77 m2

Gennaker

221 m2

Standaard motor

75 pk

Optionele motor

115 cv

Brandstof capaciteit

550 l

Watertank

655 l

CE Category

RINA categorie A

CONTACT

Uithaven 6
4493 PK Kamperland

PRAKTISCH

KvK: 82401527
BTW: NL862454682B01
IBAN: NL34 RABO 0367 6081 03

Back To Top